Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem rabarbarowy z orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 3 kg
cukier żelujący 1:1 1 kg
orzechy włoskie 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem rabarbarowy z orzechami włoskimi

Rabarbar umyć, obrać, pokroić na kawałki, zalać niewielką ilością wody, gotować do miękkości, przetrzeć przez sito. Mniej więcej kg musu z powrotem przełożyć do rondla, wsypać cukier żelujący, podgrzewać. Orzechy posiekać, uprażyć i dodać do gorącego dżemu. Zagotować. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć. Odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 04.12.2011 17:26
Extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak