Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w winie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
masło 1 łyżka
dżem z owoców leśnych 3 łyżki
sól
pieprz
olej
wino czerwone 1 i 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w winie

Wołowinę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju, smażymy ok 15 minut mieszając od czasu do czasu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i zdejmujemy z patelni.
Na patelnię wkładamy masło, wleamy czerwone wytrawne wino jak masło się roztopi, wkładamy też dżem z owoców leśnych, dokładnie wszystko mieszamy, a jak wino zaczenie się gotować dorzucamy mięso, dokładnie mieszamy i dusimy na niewielkim ogniu pod przykryciem ok 10 minut.
Fajnym dodatkiem jest szpinakowe tagiatelle

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 17.02.2012 16:31
Sprawia wrażenie bardzo wykwintnego dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak