Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnej porzeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna porzeczka 1 kg
cukier 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnej porzeczki

Owoce umyć, oczyścić z szypułek i rozgnieść. Do rondla o grubym dnie przełożyć owoce, wsypać cukier i gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 min. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć. Pasteryzować ok. 15 min w temp. 90 stopni, a następnie odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 18.10.2012 11:09
wspaniały do naleśników
Izabela/bella81 28.06.2012 11:13
bardzo lubię dżemy z porzeczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak