Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody w soku własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 2 kg
cukier waniliowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody w soku własnym

Umyte i przebrane jagody podgrzewać na małym ogniu w szczelne przykrytym rondlu, aż pokryją się sokiem. Następnie zagotować, dodając cukier waniliowy. Gorące przełożyć do wyparzonych słoików, zamknąć i pasteryzować w temp. 90 stopni przez 20 minut. Wyjąć z wody, odstawić do wystudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak