Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w czerwonym winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 3 kg
cukier 50 dag
wino czerwone wytrawne 3 szklanki
woda 2 szklanki
Cynamon cały Prymat
anyż

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w czerwonym winie

Śliwki umyć, wydrylować, poukładać w słoikach. Do każdego włożyć po kawałku kory, ziarenku anyżu i po 2 goździki. Z wody, wina i cukru ugotować syrop, lekko przestudzonym zalać owoce. Słoiki zamknąć i pasteryzować w temp. 75 stopni 30 minut. Odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 30.08.2011 21:43
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak