Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańcze w rumie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 6
cukier 50 dag
woda 1/2 szklanki
rum biały 2,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańcze w rumie

Pomarańcze umyć, osuszyć, pokroić na plastry o grubości pół centymetra. Zagotować wodę z cukrem, partiami wkładać do niej plastry pomarańczy i obgotowywać je. Następnie przełożyć do przygotowanych słoików, zalać rumem i szczelnie zamknąć. Odstawić w ciemne miejsce na 10 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 30.08.2011 21:54
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak