Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem, następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać, przesiać mąkę,budyń i proszek do pieczenia, połączyć z jajkami. Piec w temp. 180 st. 30-35 min
Krem :
Budyń ugotować na mleku i ostudzić .Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem i nadal ucierając dodawać małymi porcjami budyń .

Winogron przekroić i usunąć ostrożnie pestki ,gruszki pokroić w kosteczkę (moje gruszki były twarde więc obgotowałam je w 1 szklance wody z 3 łyżkami cukru i 3 łyżkami czerwonego wina ,potem ten syrop posłużył mi do skropienia ciasta).

Zimny biszkopt przekroić na 3 cienkie krążki ,nasączyć dowolnym ponczem , posmarować częścią kremu i na kremie poukładać winogron,gruszki i wiśnie(jeśli nie mamy wiśni z nalewki możemy użyć z kompotu,ważne aby były bez pestek)przykryć drugim krążkiem i też posmarować kremem i ułożyć warstwę owoców ,przykryć ostatnim krążkiem i posmarować wierzch i boki tortu pozostałym kremem (ja źle podzieliłam krem i brakło mi na różyczki dookoła ciasta więc zrobiłam je ze zwykłej bitej śmietany)na wierz wylewamy tężejącą galaretkę i możemy jeszcze dodatkowo ułożyć owoce .Odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    piękny
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda pięknie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !