Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ziemniaków i twarogu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
twaróg 25 dag
jajko 2
sól, pieprz
cebula
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ziemniaków i twarogu

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie (mogą być użyte również ziemniaki z dnia poprzedniego). Po ugotowaniu przepuszczamy je przez praskę lub mielimy wraz z twarogiem w maszynce. Do masy twarogowo-ziemniaczanej dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażona na oleju cebulkę oraz jajka i bułkę tartą. Solimy i pieprzymy. Z masy formujemy kotlety które panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor, z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 18.02.2012 22:32
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak