Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura wieloowocowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nektarynki 25 dag
morele 25 dag
wiśnie 25 dag
winogrona 25 dag
ocet winny 1/3 szklanki
cukier 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura wieloowocowa

Zagotować wodę z cukrem i octem. Owoce umyć, obrać i wyciąć pestki. Pokroić na kawałki i każdy rodzaj oddzielnie obgotować w tym samym syropie. Owoce ułożyć warstwami w wyparzonych słoikach, zalać syropem i odstawić na 2 dni. Trzeciego zalewę odlać, zagotować i gorącą zalać owoce. Tę samą czynność powtórzyć 4 dnia, a potem słoiki szczelnie zamknąć. Odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak