Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
woda 4 szklanki
wanilia 1 laska
Goździki całe Prymat 4
jabłko winne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w zalewie

Z cukru, wody i przypraw przygotować syrop. Jabłka umyć, obrać i pokroić. Wykroić gniazda nasienne. Partiami wrzucać do gotującego się syropu. Przełożyć do wyparzonych słoików i zalać syropem. Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować 20 min. w temp. 95 stopni. Odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak