Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka szarlotkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 80 dag
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka szarlotkowe

Jabłka umyć, obrać, pokroić na kawałki i usunąć gniazda nasienne. Zalać wodą. Wsypać cukier, smażyć bez przykrycia, mieszając drewnianą łyżką. Gdy odparują i zgęstnieją, masę przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć. Pasteryzować 30 min. w temp. 85 stopni. Odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak