Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 kg
Goździki całe Prymat 4
gruszki 3 twarde

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w zalewie

Gruszki umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona. Obgotować, wrzucając do wrzątku. Następnie owoce wyjąć i ułożyć w wyparzonych słoikach. Z wody, w której gotowane były gruszki, odlać litr, dodać cukier i goździki, zagotować i gorącym syropem zalać gruszki. Słoiki zamknąć, pasteryzować 30 minut w temp. 95 stopni. Odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak