Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka grejpfrutowo - jagodowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 2 kg
cukier 2,5 kg
sok grejpfrutowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka grejpfrutowo - jagodowa

Owoce przebrać, odszypułkować i opłukać. Połowę jagód rozgnieść, ułożyć na sicie, aby obciekły. Zebrać sok. Pozostałe owoce zasypać cukrem i odstawić na 2 godziny, połączyć z rozgniecionymi jagodami. Wlać sok jagodowy i grejpfrutowy, ucierać do rozpuszczenia cukru. Masę przełożyć do wyparzonych słoików i pasteryzować 20 minut w temp. 90 stopni. Odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak