Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przetwory brzoskwiniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 3 kg
woda 6 szklanek
cukier 50 dag
cytryna
obrane migdały 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Przetwory brzoskwiniowe

Wodę z cukrem zagotować. Z brzoskwiń zdjąć skórkę, przekroić i wyjąć pestki. Cytrynę umyć, obrać, a skórkę pokroić. Z obranej cytryny wycisnąć sok i wlać do syropu. Połówki brzoskwiń układać w wyparzonych słoikach, przekładając skórką cytrynową i migdałami. Zalać gorącym syropem, zamknąć słoiki i pasteryzować 25 min. w temp. 75 stopni. Ostawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak