Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy twaróg

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 l.
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: domowy twaróg

mleko najlepiej jak jest od krowy lub takie które ma krótki termin przydatności do spożycia byle nie UHT bo się nie zsiądzie odstawić na kilka dni aby się zsiadło następnie wlać powstałe mleko do rondelka lub garnka i ogrzewać do temp.ok.50st.tylko nie zagotować jak zacznie robić się serwatka to zdjąć z ognia i na chwilę pozostawić jeszcze w rondelku lub garnku jak trochę przestygnie wylać na cedzak lub gazę i odstawić do ocieknięcia serwatki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 13.11.2013 12:19
domowy najlepszy!!!
Wafelek2601 01.05.2012 08:59
super
Iwona51
Iwona51 18.12.2011 10:33
pycha
Motorek 08.10.2011 13:14
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak