Sposób przygotowania

z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto i podzielić na dwie części pierwszą część wyłożyć na blachę wyłożoną papierem i upiec w temp.180st.ok.20min.wyjąć i wystudzić następnie posmarować powidłami lub dżemem śliwkowym 1/2 słoika,w międzyczasie wlać do rondelka mleko wsypać cukier i cukier waniliowy i zagotować po zagotowaniu się wlać rozrobiony w odrobinie mleka budyń i energicznie mieszać aby nie powstały grudki zagotować i wylać na ciasto i odstawić,do drugiej takiej samej wielkości blachy wyłożyć drugą część ciasta i posmarować pozostałymi powidłami lub dżemem śliwkowym na dżem wylać ubite na sztywno białka z cukrem i mąką ziemniaczaną oraz orzechami włoskimi i upiec w temp.180st.ok.1godz. po wyjęciu i wystudzeniu położyć upieczony placek na masie budyniowej i odstawić do schłodzenia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    rzeczywiście pyszne!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na pewno pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Super ciacho, lubię takie z powidłami śliwkowymi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !