Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku i porcjami pół szklanki mleka. Wsypać mąkę, proszek(2 płaskie łyżeczki) i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na pół i do jednej części dodać kakao o do drugiej 2 łyżki mąki a do każdej ubitą na sztywno pianę z białek. Na spód formy układamy ciasto jasne a na nie ciasto ciemne a kawałki moreli wciskamy do ok połowy ciasta.
Piec w temp 180C przez ok 50 min.
Ciasto po ostudzeniu polać ugotowanym w mleku budyniem. posypać kakao i orzechami lub uprażonymi na patelni wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    tonia

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    tonia

    wygląda smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    fajne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    pyszne ciacho:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !