Sposób przygotowania

Od mięsa odciąć kość i ugotować na niej wywar razem z jarzynami i kminkiem (jak rosół). Mięso pokroić na małe kawałki i usmażyć na smalcu z drobno posiekaną cebulą, gdy się zrumieni wlać do niego 2szkl.wody, dodać mieloną paprykę, przecier pomidorowy i paprykę pokrojoną w kostkę. Gotować na małym ogniu podlewając w razie potrzeby wodą, aż do momentu gdy mięso będzie miękkie. Na przygotowanym osobno rosole ugotować drobno pokrojone ziemniaki i razem z wywarem przelać do mięsa. Z mąki, jajka i soli zrobić zacierkę, ugotować w osobnym garnku i dodać do bogracza. Można też ugotować gotową, kupną zacierkę.
Wszystko razem wymieszać. Bogracz ma mieć charakter gęstej zupy

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !