Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka pszenna 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szklanke
olej 8 łyżek
woda 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i wlewać po jednym żółtku, powoli wlewać na przemian wodę i olej. Na końcu wsypywać powoli mąkę. Całość wylać na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką formę.Piec w nagrzanym piekarniku do 180st.C ok 40min. (aż ciasto będzie odstawać od formy)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak