Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożony szpinak 50 dag
pieczarki 15 dag
masło 2 łyżka
ząbek czosnku 2 szt
śmietana 4 łyżka
żółty ser 5 dag
olej 2 łyżka
pomidor bez skórki 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
cannelloni 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni ze szpinakiem

Rurki cannelloni krótko podgotować. Pieczarki posiekać, przesmażyć na maśle. Dodać szpinaku, dusić na małym ogniu, aż wyparuje płyn. Dodać posiekany czosnek i śmietanę, przyprawić do smaku. Szpinakowo-pieczarkowym farszem napełnić rurki cannelloni, ułożyć je warstwami w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Na wierzchołku położyć posiekane pomidory, całość zalać przyprawami do smaku sosem z puszki, wierzch posypać startym serem. Wstawić do piekarnika o temp 200 stopni C, zapiekać ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak