Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w średniej grubości talarki. Do naczynia żaroodpornego wkrapiamy kilka kropel oleju i ukladamy wasrtwę ziemniaków. Przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju. Rozkladamy na ziemniakach, przyprawiamy. Układamy kolejną warstwę ziemniaków, przyprawiamy. Na oleju z pieczarek podsmażamy mięso mielone, układamy na ziemniakach, przyprawiamy. Układamy kolejną warstwę ziemniaków z przyprawami.Na to ścieramy ser na tarce o grubych oczkach, znów sypiemy przyprawami i polewamy śmietaną. Pieczemy w 200-220* przez ok. 40-50 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !