Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5-6 sztuk
mięso mielone 400 gram
śmietana 1/4 szklanki
pieczarki 200 gram
ser żółty 20 dag
olej do smażenia
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z mielonym

Ziemniaki obieramy i kroimy w średniej grubości talarki. Do naczynia żaroodpornego wkrapiamy kilka kropel oleju i ukladamy wasrtwę ziemniaków. Przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju. Rozkladamy na ziemniakach, przyprawiamy. Układamy kolejną warstwę ziemniaków, przyprawiamy. Na oleju z pieczarek podsmażamy mięso mielone, układamy na ziemniakach, przyprawiamy. Układamy kolejną warstwę ziemniaków z przyprawami.Na to ścieramy ser na tarce o grubych oczkach, znów sypiemy przyprawami i polewamy śmietaną. Pieczemy w 200-220* przez ok. 40-50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak