Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko w migdałkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
sok z cytryny
miód 2 łyżka
płatki migdałowe
olej
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udko w migdałkach

Udka opłukać, dokładnie osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, przykryć, odstawić na godzinę. Udka wyjąć, starannie odsączyć, ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem, piec ok 20 minut, polewając sosem. Wyjąć z piekarnika, posmarować udka cienką warstwą miodu, piec jeszcze 15-20 minut, aż staną się rumiane. 5minut przed końcem pieczenia posypać płatkami migdałowymi, podawać z ryżem, marynowanymi śliwkami lub sałatką z pomidorów i cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak