Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w ziołowej panierce.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w ziołowej panierce.

Kroki postępowania

1
Mortadelę kroimy w centymetrowe plastry.
Krok 1 - Mortadela w ziołowej panierce. foto
2
Do jajka wsypać przyprawę do wieprzowiny Prymat (lub inną ) i zioła prowansalskie.
Krok 2 - Mortadela w ziołowej panierce. foto
3
Mortadelę maczać w jajku z przyprawami.
Krok 3 - Mortadela w ziołowej panierce. foto
4
Obtoczyć w bułce tartej.
Krok 4 - Mortadela w ziołowej panierce. foto
5
Smażyć na oleju.
Krok 5 - Mortadela w ziołowej panierce. foto
6
Proste, tanie i dobre \"kotlety\" z mortadeli.
Krok 6 - Mortadela w ziołowej panierce. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 30.08.2011 20:14
lubię...
stokrotka 30.08.2011 16:42
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak