Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z dzikiej róży

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 30 dag
woda 2/3 szklanki
owoce 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z dzikiej róży

Dojrzałe owoce przekroić na pół, oczyścić z pestek i włosków. Wypłukać, rozdrobnić mikserem. Przełożyć do rondla, wlać wodę, wsypać cukier, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona15 28.12.2011 13:25
Najlepsza konfitura jaką można sobie wymarzyć. Robiłam z takiego właśnie przepisu i jest rewelacyjna. Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak