Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot wiśniowy babuni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 3 kg
cukier 80 dag
woda 6 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot wiśniowy babuni

Wiśnie umyć, wydrylować, przełożyć do wyparzonych słoików. Z wody i cukru ugotować syrop i gorącym zalewać owoce. Słoik zamknąć i pasteryzować 25 min. w temp. 85 stopni. Odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak