Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot porzeczkowo - argestowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 1 kg
cukier 60 dag
woda 8 szklanek
porzeczki czarne 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot porzeczkowo - argestowy

Owoce umyć, odszypułkować i przełożyć do słoików. Wodę zagotować z cukrem i gorącym syropem zalać owoce. Słoik zakręcić i pasteryzować w temp. 85 stopni ok. 20 minut. Odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak