Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowo - porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 2,5 kg
porzeczki jasne 50 dag
cukier 60 dag
woda 6 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowo - porzeczkowy

Z wody i cukru ugotować syrop. Owoce umyć, odszypułkować, przełożyć do wyparzonych słoików, zalać gorącym syropem. Słoiki zamknąć, wstawić do garnka o temp. zbliżonej do temp. słoików i doprowadzić do wrzenia. Garnek ze słoikami zdjąć z ognia, odstawić na 25 min. Wyjąć i ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak