Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z kiwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiwi 1 kg
cukier 60 dag
sok z cytryny
grejpfrut 15 pestki z:

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z kiwi

Pestki moczyć kilka godzin w 4 łyżkach wody. Owoce kiwi obrać, pokroić i zmiksować z wodą, w której się moczyły. Do rondla dodać przecier, wsypać cukier i podgrzewać mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, a kiedy masa nabierze szklistości, wlać sok z cytryny. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak