Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1,2 kg
olej
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwki 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa

Mięso opłukać, osuszyć, uformować płat, oprószyć solą i pieprzem, na środku położyć osączone z zalewy oliwki. Płat mięsa zawinąć, tak aby oliwki były w środku, zszyć lub spiąć, żeby podczas pieczenia mięso się nie rozpadło. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, położyć mięso, obsmażyć, przełożyć na blachę, piec ok. 70 minut w 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak