Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jagodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 1 kg
cukier 55 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jagodowy

Jagody przebrać, umyć i osączyć. Połowę jagód lekko rozgnieść, dodać pozostałe owoce i cukier i odstawić do lodówki na 3 h. Oziębione owoce gotować od chwili wrzenia na małym ogniu 20 min. Z gotowego dżemu zdjąć szumowiny, jeszcze gorący przełożyć do wyparzonych słoików i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak