Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 2 sztuka
marchewka 1 sztuka
kawałek selera
kostka rosołowa 1 sztuka
serek topiony 2 sztuka
śmietana 100 ml
szynka wędzona 10 dag
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Marchew i seler obrać, opłukać, zalać 1,5 litra zimnej wody, zagotować. Dodać pokrojoną cebulę oraz kostkę rosołową, zagotować, aż warzywa będą miękkie. Dodać serek topiony i śmietanę oraz pokrojoną na paski szynkę, podgotować. Przyprawić do smaku, podawać z grzankami, posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.05.2012 09:31
ciekawa
dominikaz 08.09.2011 12:47
Uwielbiam ser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak