Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuka
rodzynki 5 dag
oliwa 2 łyżka
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta kiszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty

Kapustę jeśli jest zbyt kwaśna opłukać, dokładnie odcisnąć, pokroić dość drobno ostrym nożem. Marchewki umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Rodzynki opłukać, namoczyć na sicie. Posiekaną kapustę wymieszać ze startą marchewką i osączonymi rodzynkami. Sałatkę przyprawić do smaku solą i mielonym pieprzem, polać oliwą z oliwek, posypać drobno posiekaną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak