Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapitański omlet z bekonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
por 1 szt
ugotowany ziemniak 2 szt
szczypiorek
natka pietruszki
jajko 6 szt
olej 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bekon 10 wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: Kapitański omlet z bekonem

Bekon pokroić na grube plastry, a potem w słupki lub w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę, pora pokroić w krążki. Ziemniaki pokroić w dużą kostkę. Natkę i szczypiorek opłukać i posiekać. Potem wszystko razem poddusić na patelni. Omlet trzymać na ogniu, aż jajka się zetną. Omlet posypać natką i szczypiorkiem, podawać z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak