Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa groszkowo- śmietankowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostki rosołowe 2-3 szt
cebula 1 szt
czosnek 1-2 ząbki
śmietana 30% 100 ml
pieprz
sól
mąka 1-2 łyżki
masło 3 łyżki
sos sojowy
groszek 450 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa groszkowo- śmietankowa

Na roztopione i rozgrzane masło wrzucamy posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek- dusimy około 5 minut, a następnie wsypujemy groszek.
Zalewamy wodą i wrzucamy kostki rosołowe- dobrze mieszamy i gotujemy aż groszek będzie miękki.
Zupę zagęszczamy śmietanką wymieszaną z mąką- doprowadzamy do wrzenia- ściągamy z ognia.
Kilka łyżek ugotowanego w zupie groszku odkładamy na bok- resztę miksujemy.
Przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 26.09.2011 06:05
wygląda bardzo apetycznie:)
pacpaw 04.09.2011 19:40
jaki ładny kolor wyszedł. Jeszcze nigdy nie jadłem zielonej zupki :o)
Iwona45 01.09.2011 23:58
pycha
MAR3STA 31.08.2011 19:01
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak