Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, posiekac margaryne dodac cukier, żółtka i szybko zagnieść ciasto. uformowac z niego kulę i zawinąć w folię spożywczą w włożycz na 2 godziny do lodówki. Rabarbar umyć, osuszyć, obrać z zewnętrznej cienkiej skórki i pokroic na kawałki długosci 3 cm. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Ciasto rozwałkowac na na opruszonej mąką stolnicy, a nastepnie przenieść je na blachę i ponakłuwać widelcem. Wysoko wylepić ciastem brzegi blachy. Posypac drobno pokruszonymi biszkoptami. rabarbar ułożyć gęsto i równomiernie na cieście.Piec w piekarniku 30 minut. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodac stopniowo 15 dag cukru. lekko przestudzony placek posypać 3-5 łyżkami cukru krysztalu i pokryć równomiernie pianą. Zapiekac w lekkim piekarniku przez 10-15 minut (aż lekko zbrązowieje)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    przepis godny uwagi!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wypróbuję ale za rok!
  • 3
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    delikatny i winny! upiekę na pewno!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    bardzo lubię taki placek!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    placki z rabarbarem są przepyszne, kompot z reszta rówież;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !