Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z fixem do bitej śmietany, dodać cukier puder i jeden cukier waniliowy.
Jogurty mieszamy z aromatem waniliowym. Żółtka ucieramy na gładka i puszystą masę z budyniem i torebką cukru waniliowego. Do masy powoli dodajemy jogurty i olej. dokładnie mieszamy. na końcu dodajemy pianą z białek i wszystko delikatnie mieszamy.
Biszkoptami wykładamy wysoka formę do pieczenia ( nie natłuszczamy jej niczym). posypujemy biszkopty fixem i wylewamy masę .
pieczemy 1 godzinę i 20 minut w temperaturze ok 170st C.
po upieczeniu wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto na ok. 10 minut.

po przestudzeniu można sernik udekorować polewa czekoladową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !