Sposób przygotowania

Kapustę zalać 2 litrami wody, dodać sól, pieprz, smalec, liście laurowe i pozostałe zioła.
Gotować 1 godzinę. Grzyby zalać wrzątkiem. Żeberka pokroić i usmażyć.
Dodać je do gotującej się kapusty.
Na tym samym oleju obsmażyć kiełbasę pokrojoną w plasterki i również dodać do kapusty.
Cebulę posiekać i zeszklić na pozostałym oleju. Pokrojone w plasterki marchewki dorzucić do cebuli, obsmażyć. Następnie wrzucić je do bigosu.
Dodać wino i grzyby wraz z wywarem.
Wszystko dusić przez 3 godziny.
Pod koniec gotowania dodać rodzynki suszone i suszone śliwki.
Żeberka wyjąć, oddzielić mięso od kości, pokroić i wrzucić do bigosu.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Dobrze jest też dodać żurawinę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !