Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

prołziaki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
śmietana 12% 1,2 szt
jajko 5 szt
cukier 4 łyz
sól 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
olej
masło 4 łyz
kefir 1,2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: prołziaki

Kroki postępowania

1
wszystkie składniki wyrabiamy na jednolite ciasto mozna dodać więcej kefiru wg tego ile wejdzie
Krok 1 - prołziaki foto
2
wałkujemy i wykrawamy w kwadraciki lub trójkąty
Krok 2 - prołziaki foto
3
rozgrzewamy olej na patelni i smazymy z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor
Krok 3 - prołziaki foto
4
przekładamy na talerzyk możemy podawać z masełkiem w środku
Krok 4 - prołziaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 02.02.2012 06:57
pycha
Anna146 02.09.2011 19:04
fajna nazwa, smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak