Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki 1 kg
masło 2 łyżka
miód 2 łyżka
sok z cytryny 2 łyżka
wiórki chrzanu 1 łyżeczka
szczypta cynamonu do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki z miodem

Umyte buraki zalać dużą ilościa wrzącej wody i gotować, aż będą miękkie. Odlać, przelać zimną wodą, obrać i pokroić w słupki. Na patelni stopić masło i miodem, włozyć buraki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć cynamonem i solą. Przesmazyć, potrząsając patelnią. Podawać do pieczeni cielęcej lub wołowej udekorowane chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak