Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina przyrządzona na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 deko
oliwa 1 łyżka
cebula 1 sztuka
ocet winny 2 łyżka
Kukurydza z Puszki 1 puszka
chili Prymat 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 puszka
sól 1 łyżka
bagietka 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka
papryka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina przyrządzona na ostro

Cebulę pokroić drobno, paprykę umyć, usunąć środek i pokroić w małą kostkę.
W rondlu lub na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić na niej cebulę (2 minuty). Dołożyć mięso mielone wołowe, zamieszać i smażyć 2-3 minuty.
Kukurydze osączyć, dodać do mięsa i wymieszać.
Wrzucić na patelnię pokrojoną paprykę, dodać koncentrat pomidorowy oraz ocet winny.
Całość posypać chili, przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 25 minut.
Można podawać z bagietką lub ziemniakami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mmmjjj 30.08.2011 09:46
wygląda smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak