Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty lsagne 12
mięso 400 g
cebule 2
oliwa
masło 2 łyżki
czosnek ząbek
pomidory bez skóry puszka
sos beszamelowy

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne

Cebulę i czosnek siekamy, smażymy na oliwie, wkładamy mięso i smażymy do zrumienienia, dodajemy pomidory z puszki, bazylię i oregano, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami. Dusimy pod przykryciem 30 minut i 10 bez przykrycia.

Przygotowujemy sos beszamelowy. W dużym garnku zagotowujemy posoloną wodę, wkładamy pojedyncze płaty lasagne i trzymamy je w niej prze około 4-5 minut.

Gdy wszystkie składniki potrawy mamy gotowe, smarujemy naczynie żaroodporne masłem i układamy warstwy: płat lasagne (na całej powierzchni dna), mięso, ser, sos beszamelowy, układanie warstw kończymy płatem lasagne, na który wylewamy sos beszamelowy i posypujemy serem.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 23.10.2011 11:44
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak