Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg grillowany w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg bez głowy i wnętrzności 1 szt
sok z cytryny
skórka z cytryny
śmietana 12%
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku
masło 1 łyżeczka
bulion 1 kostka
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg grillowany w sosie

Pstrąga tuszę solimy z każdej strony i w środku ,pruszymy papryką słodką w proszku .Kropimy cytryna w środku ryby.Grillujemy rybę na złoto z każdej strony .
W garneczku z woda rozpuszczamy kostkę bulionową warzywną ,gotujemy . Dodajemy sok z cytryny i starta skórkę z cytryny .Zaciągamy śmietaną .Na koniec dodajemy łyżeczkę prawdziwego masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabriela7 31.08.2011 08:01
piękny
iwa643 30.08.2011 07:35
Podajemy z ziemniakami z wody

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak