Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto toffi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3,5 szkl.
cukier puder 1/2 szkl.
miód pszczeli 15 dkg.
margaryna 1/2 kost.
jajko 2 szt.
cukier waniliowy
Masa śmietankowa
śmietana 30% 1/2 l.
masa krówkowa lub mleko słodzo 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat
orzechy włoskie 10 posiekane
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto toffi

do naczynia wsypać składniki ciasta i zagnieść na jednolitą masę następnie podzielić ciasto na dwie równe częśći i wyłożyć na 2 blachy wyłożone papierem do pieczenia i upiec w temp.180st.ok.15min.jeśli będzie mleko w puszce słodzone to należy je zagotować w garnku z wodą ok.3godz.śmietanę wylać do naczynia i ubić na puszystą masę,następnie dodać do ubitej śmietany rozpuszczoną wcześniej w kilku łyżkach wrzątku żelatynę dokładnie wymieszać i wylać na upieczony placek wyrównać i przykryć drugim plackiem na wierzch polać ugotowane mleko lub masę krówkową i posypać posiekanymi orzechami włoskimi wstawić do lodówki do schłodzenia,ciasto najlepiej smakuje następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 26.01.2013 15:44
dobre
caralajna 10.11.2012 08:11
wygląda wspaniale
Wafelek2601 12.09.2012 10:36
Extra
Renata22 30.01.2012 14:22
ladne
IKrakowianka 12.12.2011 22:49
ale pyszności
Angelika10 04.10.2011 22:14
pychota
agnieszka137 30.08.2011 22:56
świetne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak