Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serniczek pod granatem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 250 g
margaryna Kasia 50 g
cukier 6 łyżka
jajko 2 szt
budyń waniliowy 1/2 szt
woda 100 ml
galaretka agrestowa 1 szt
woda 500 ml
granat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek pod granatem

Twaróg, Kasię, cukier i jajka podgrzać w rondelku.
Masę smażyć ciągle mieszając około 5 minut.
Budyń rozrobić w 100 ml wody i dolać do gotującej się masy twarogowej energicznie mieszając.
Gotować 1-2 minuty.
Masę przełożyć do czterech pucharków, schłodzić.
Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej, przegotowanej wody, schłodzić.
Z granatu wyjąć pestki, rozdzielić je do pucharków, następnie zalać schłodzoną galaretką.
Serniczki wstawić do lodówki na 40-50 minut aby galaretka stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.04.2012 21:38
fajny przepis;))
cukiereczek 31.08.2011 09:20
Ale smakołyk Lubię to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak