Sposób przygotowania

Jabłko umyć, obrać i pokroić w cząstki.
Margarynę stopić i przestudzić.
Dodać jajka, cukier i mleko i wymieszać.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao wymieszać, dodać do płynnej masy i kilka razy zamieszać, ale tak aby były grudki.
Foremki do muffinek napełnić masą do 3/4 wysokości, na środku położyć po cząstce jabłka.
Babeczki piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu posypać muffinki cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ela11

    fajny deserek i to z jabłkiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Robię bo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !