Sposób przygotowania

Mięso opłukać. Cebulę obrać i przekroić na pół. Zieleninę opłukać i posiekać. Przygotowane składniki włożyć do garnka, dolać półtora litra wody i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć pianę i gotować 10 minut na małym ogniu.
Grzyby mung namoczyć w zimnej wodzie. Pędy bambusa wyjąć z puszki, osączyć i pokroić w paski. Marchewkę obrać, płukać i pokroić w cienkie słupki.
Rosół przecedzić i ponownie zagotować. Dodać grzyby, pędy bambusowe, marchew i makaron sojowy. Gotować dalsze 5 minut małym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę mięso i doprawić do smaku sosem sojowym. Przed podanie dodać opłukane kiełki fasoli mung oraz pokrojony szczypiorek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Danie na swiateczny obiad wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !