Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik, który zawsze się udaje

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 2 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 1 szklanka
margaryna 1 kostka
polewa krówkowa
herbatniki 1 opakowanie
żółtka jaj 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ser biały 1 (do ciasta)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik, który zawsze się udaje

Margarynę ubić z cukrem.
Następnie ciągle ubijając dodawać stopniowo po 1 żółtku.
Nie przerywając miksowania, dodawać powoli ser, budynie, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie połączyć.

Przygotować blachę.
Ja z pergaminu wycięłam obwód nieco większy niż blaszka i dodatkowo natłuściłam papierkiem po margarynie boki blaszki.

Spód blachy wyłożyć herbatnikami.
Na to wylać masę.
Blaszkę włożyć do piekarnika.
Ja mam elektryczny i piekłam z termoobiegiem nastawionym na 150 stopni przez 1 godzine.
Po tym czasie pozostawiłam sernik w piekarniku, nie otwierając drzwiczek i kiedy przestygł wyjęłam i polałam polewą krówkową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 27.05.2012 23:14
Pycha!!!
novita23 03.02.2012 14:38
pyszny
zuzanna_z 30.12.2011 13:21
dobry
Katarzyna/kate1980 04.09.2011 20:56
fajna nazwa ciekawe czy rzeczywiści8e zawsze się udaje
patusia 30.08.2011 17:26
A dziękuję, dziękuję he he ;) W końcu jakiś sernik mi się udał i już planuję ponownie go upiec, bo ten smak za mną chodzi. I chociaż to nie jest eleganckie, tak zachwalać co się samemu zrobiło, to muszę napisać, że sernik wyszedł mi przepyszny i w tym tygodniu piekę kolejny he he ;)
Koper 30.08.2011 13:13
wygląda bardzo ładnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak