Sposób przygotowania

Margarynę ubić z cukrem.
Następnie ciągle ubijając dodawać stopniowo po 1 żółtku.
Nie przerywając miksowania, dodawać powoli ser, budynie, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie połączyć.

Przygotować blachę.
Ja z pergaminu wycięłam obwód nieco większy niż blaszka i dodatkowo natłuściłam papierkiem po margarynie boki blaszki.

Spód blachy wyłożyć herbatnikami.
Na to wylać masę.
Blaszkę włożyć do piekarnika.
Ja mam elektryczny i piekłam z termoobiegiem nastawionym na 150 stopni przez 1 godzine.
Po tym czasie pozostawiłam sernik w piekarniku, nie otwierając drzwiczek i kiedy przestygł wyjęłam i polałam polewą krówkową.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    wygląda bardzo ładnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    A dziękuję, dziękuję he he ;) W końcu jakiś sernik mi się udał i już planuję ponownie go upiec, bo ten smak za mną chodzi. I chociaż to nie jest eleganckie, tak zachwalać co się samemu zrobiło, to muszę napisać, że sernik wyszedł mi przepyszny i w tym tygodniu piekę kolejny he he ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajna nazwa ciekawe czy rzeczywiści8e zawsze się udaje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Pycha!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !