Sposób przygotowania

Rybę skropić sokiem cytrynowym i posolić. Obraną marchewkę pokroić w cienkie słupki, seler w plasterki. Szalotkę posiekać.
Rozgrzać pół łyżki masła, zeszklić połowę szalotki. Dodać marchew i seler, podsmażyć, przyprawić do smaku solą i białym pieprzem. Przełożyć do żaroodpornej formy, wymieszać z połową szklanki rosołu.
Na warzywach umieścić filet z dorsza. Przykryć plasterkami pomidora oraz mozzarelli i oprószyć solą i białym pieprzem. Zapiekać około 25 minut w temp. 200 stopni.
Na pozostałym tłuszczu zeszklić resztę szalotek. Wrzucić ryż, oprószyć połową łyżeczki curry i zasmażyć. Wlać pozostały bulion i gotować 20 minut. Ryż podawać do ryby i warzyw.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !